mehiläispesät

SKANSSIN MEHILÄISET SAAVAT TAIDEPESÄT

Kauppakeskus Skanssilla on neljä mehiläisyhdyskuntaa, joita on hoitanut kauppakeskuksen mehiläishoitaja Panu Kuusikko jo vuodesta 2014. Mehiläisten merkitys maailman ruuantuotannolle  on merkittävä ja kauppakeskus Skanssi haluaa osaltaan olla tukemassa luonnon monimuotoisuutta. Skanssin mehiläiset tuottavat vuosittain jopa 100kg hunajaa.

 Tänä kesänä Skanssin mehiläiset saavat uusitut pesälaatikot, jotka tehtiin yhteistyössä Virtasen Maalitehtaan ja Turun Sunnuntaimaalarien kanssa. Pelkän maalaamisen sijaan halusimme luoda niistä tilataidetta ja annoimme Turun Sunnuntaimaalareille vapaat kädet toteuttaa pesät valituilla väreillä. Meillä on nyt uudet, upeat pesät taas vuosiksi eteenpäin.

  ”Olemme todella ylpeitä, että kauppakeskus Skanssin mehiläispesien maaliksi on valittu Virtasen 4 Öljyn Maali. Maalin valintakriteereinä olleet muovittomuus, hengittävyys sekä ekologisuus ovat myös meidän avainarvojamme. Luonnollisesti on myös hienoa päästä mukaan hankkeeseen, jossa tuetaan luonnon monimuotoisuutta pienien, mutta tärkeiden mehiläisyhdyskuntien hyvinvointia edistämällä”, toteaa Virtasen Maalitehtaan markkinointipäällikkö Jari Järvi.

  Turun Sunnuntaimaalarit pitivät taidenäyttelyn Skanssissa viime syksynä. Nyt he pääsivät luomaan taidetta poikkeukselliselle pohjalle. ”Koimme projektin hyvin mielenkiintoisena ja täysin erilaisena, kuin mihin yleensä olemme osallistuneet. Olemme kiitollisia, että saimme olla mukana”, kertoo näyttelyjaoston puheenjohtaja Tiina Nordblom Turun Sunnuntaimaalareista.

Mehiläispesät ovat asennettuina paikoilleen ja ne ovat nähtävissä itäisen päädyn P4-ulkotasanteella (Mustin ja Mirrin vierestä hisseillä P4-kerrokseen). 

Panu_hunaja
mehiläispesät_käytössä

​​​